700 milyon Euro şirketlere aktı

1915 Çanakkale Köprüsü’nde Garanti Edilen Ancak Geçmeyen 13 Milyon 741 Bin Araç

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü’nde yaşanan araç geçişleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Köprüden 2024 yılında toplam 2 milyon 684 bin 738 aracın geçtiğini belirten Uraloğlu, garanti edilen ancak geçmeyen araçların firmaya ödettirdiği miktarın 700 milyon Euro’ya ulaştığını ifade etti.

Köprüyü inşa eden Daelim (Güney Kore)–Limak–SK (Güney Kore)–Yapı Merkezi OGG ortaklığı, 2022 yılında açılan köprü için toplamda 1 milyar 750 milyon Euro harcadı. CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ise SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada, geçmeyen araçlar nedeniyle ödenen 700 milyon Euro’luk faturanın 85 milyon vatandaşa kesildiğini belirtti.

Maliyetini 3 Yılda Çıkartacak

Polat, köprüye bugüne kadar yaklaşık 46 milyon araç garantisi verildiğini ancak sadece 7 milyon 500 bin aracın geçtiğini vurgulayarak, geçmeyen araçların faturasının vatandaşlara kesildiğini dile getirdi. Polat’a göre, köprüyü yapan firmalar maliyetlerini önümüzdeki 3 yılda çıkaracak ve kalan 7 yıllık işletme süresince de ekstra kazanç elde edecekler.

Bağlantı Yolları da Ücretli

Öte yandan, 1915 Çanakkale Köprüsü’ne ulaşmak için geçilmesi gereken 89 kilometrelik Malkara yolunun ve Çanakkale otobanının da ücretli olduğu belirtildi. Bu bağlantı yollarını kullanmayan sürücülerin köprüye erişim sağlayamayacağı ve bu yolları kullanmak zorunda oldukları aktarıldı.

2034’te Devlete Devredilecek

Köprüyle ilgili detaylar şu şekilde:

  • Açılış Tarihi: 18 Mart 2022
  • Yıllık Garanti Edilen Araç Sayısı: 16 Milyon 425 Bin
  • 2024’de Geçen Araç Sayısı: 2 Milyon 684 Bin
  • Sapma Hata Payı: % 84
  • Geçiş Ücreti: 15 Euro + KDV ve AB Enflasyon Farkı

Related Posts

Pakistan ezberleri bozar. Hindistan savaşı kaybeder. Babür’ün dönüşünü izleriz. Bin yıllık tarih bugüne gelir, Güney Asya’da harita değişir. Belki de zamanı gelmiştir!

Hindistan’ın önceki gece Pakistan topraklarına füze ve savaş uçakları ile saldırı başlatması, Güney Asya’yı bir anda hareketlendirdi. Haftalardır devam eden gerilim ve savaş açıklamaları, Hindistan’ın Pakistan’a 24 hava ve füze saldırısı il e gerçeğe döndü. Yıllardır Ortadoğu’da devam eden savaşlar Güney Asya’ya mı taşınıyor du? İki ülke topyekûn savaşa girerse bölge ülkeleri ne yapacaktı? Çin’in, Rusya’nın tavrı ne olacaktı? Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, İran ve Afganistan ne yapacaktı? Bangladeş

MESAM’dan dikkat çeken açıklama: Düğünde çalan müziğe telif hakkı cezası yolda!

MESAM, müzik kullanılan işletmelere yönelik telif uygulamasında yeni bir döneme girildiğini duyurdu. Düğün salonları, kuaförler ve restoranlar da denetime dahil edilecek. Yapılan açıklamada amaçlarının sanatçıların haklarını korumak olduğu vurgulandı.

Temmuzda yapılacak maaş zammı netleşiyor: Emekliler ve memurlar ne kadar zam alacak?

Maaş farkları için ilk veriler açıklanırken, enflasyon oranları üzerinden yapılan tahminler, emeklilerin ve memurların alacağı zam miktarını belirleyecek. Haziran ayındaki verilerle birlikte zammın kesinleşmesi bekleniyor.

Teknoloji devi 10 bin kişiyi işten çıkaracak

Teknoliji devi Panasonic Holdings, Japonya’daki çalışanları da dahil olmak üzere 10 bin kişiyi işten çıkaracağını bildirdi.

Espressolab’den boykot çağrısına dava: Sosyal medyada tepki yağıyor!

CHP’nin mitinglerinde hedef gösterilen kahve zinciri, sosyal medyada yapılan boykot çağrılarına karşı dava süreci başlattı. Tepkilerin odağındaki markaya karşı açılan tazminat davaları kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Sosyal medya kullanıcıları yaşanan gelişmeleri hesaplarından duyurdu.

6 yıl bakanlık yaptı, ‘Koca’ sektörün kralı oldu!

AKP ile zenginleşenler uzun süre ülke gündeminde yer almış ve özellikle muhalefetin tepkisini çekmişlerdi. İktidarın çevresini zenginleştirdiği, Eski Bakan Fahrettin Koca’nın sahibi olduğu Medipol Grubu’ın yaptığı hastanelerle bir kez daha ortaya …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir