Uçaklarda yerli uyduyla internet hizmeti başlıyor

Uydu İnterneti Uçaklara Geliyor: TÜRKSAT Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay Açıkladı

TÜRKSAT Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, AJet ve Türk Hava Yolları ile yapılan anlaşmalarla uçaklarda internetin TÜRKSAT uyduları üzerinden sağlanacağını duyurdu. Atalay, TÜRKSAT 6A ile dünya nüfusunun üçte ikisine ulaşılabilecek kapsama alanına sahip olduklarını belirtti.

Atalay, TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu’nda yaptığı sunumda, TÜRKSAT’ın yerli uydular aracılığıyla uçaklarda internet hizmeti sunmaya başlayacağını açıkladı. İlk olarak AJet uçaklarında başlayacak hizmetin daha sonra Türk Hava Yolları filosuna da yayılacağını ifade etti.

Atalay, “Artık uçaklarımızın içine TÜRKSAT uydularıyla interneti taşıyor olacağız” dedi.

Türkiye’nin en büyük veri merkezi Gölbaşı’nda kurulacak

Yeni veri merkezi hakkında bilgi veren Atalay, merkezin kamu ve özel kuruluşlara yüksek güvenlikli ve performanslı veri saklama imkânı sağlayacağını aktardı.

TÜRKSAT 6A ile küresel hizmet imkanı

TÜRKSAT 6A uydusunun fırlatılmasıyla kapsama alanlarının genişlediğini söyleyen Atalay, “6 uydumuzla gökyüzünde dünya nüfusunun yaklaşık üçte ikisine hizmet ulaştırabilir duruma geldik” ifadelerini kullandı.

e-Devlet sistemi yaygınlaşıyor

Atalay, Türkiye’de 67 milyon e-Devlet kullanıcısı bulunduğunu, 8 bin 500’den fazla hizmetin sistem üzerinden sunulduğunu kaydetti. Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, KKTC için geliştirilen e-KKTC sistemi ile dijital devlet modelinin büyük ölçüde devreye alındığını ve bu projeyle diğer ülkelere de dijital hizmet ihracatı yapılmasının planlandığını belirtti.

Her alanda uydu bağlantısı

TÜRKSAT’ın kara, deniz ve havada kesintisiz iletişim sağladığını vurgulayan Atalay, savaş gemileri, petrol arama gemileri ve deprem gibi afet durumlarında uydu destekli iletişim sistemlerinin etkin şekilde kullanıldığını belirtti.

Related Posts

100 milyon yıl saptanacak! Bilimsel devrim

Zaman, insanlık tarihinin en temel kavramlarından biri. Ancak, zamanı kusursuz bir şekilde ölçmek, bilim insanlarının yüzyıllardır peşinden koştuğu bir hedef. ABD’deki Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), bu hedefe ulaşarak tarihe geçti …

Geleneksel Türk Okçuluğu Şampiyonası’nda ödüller sahiplerini buldu

Sakarya’nın Karasu ilçesinde bu yıl ikinci kez düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluğu Şampiyonası, nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Üniversite öğrencilerinin kıyasıya yarıştığı şampiyonada dereceye giren sporculara ilçe protokolü tarafından ödülleri takdim edildi.

Netflix kalan son interaktif içeriklerini platformdan kaldırıyor

Netflix, Black Mirror: Bandersnatch gibi interaktif içeriklerini kaldırmaya başladı. 12 Mayıs’tan sonra bu içerikleri platformdan izlemek mümkün olmayacak.

Windows ve macOS’e rakip geliyor! Huawei PC için HarmonOS’i duyurdu

Telefon ve tablet modellerinde kendi arayüzünü kullanan firma, bilgisayar işletim sistemi için sürpriz bir duyuruya imza attı. HarmonyOS işletim sisteminin bilgisayar sürümü geliyor.

WhatsApp’a yapay zekalı özet geliyor

Facebook ve WhatsApp’ın sahibi Meta, Private Processing adlı yeni teknolojisiyle yapay zekâ destekli özellikleri tam gizlilikle sunmayı hedefliyor. Bu sistem sayesinde kullanıcı mesajlarına ne Meta ne de WhatsApp erişebilecek; tüm işlemler güvenli ve şifreli bir ortamda gerçekleşecek.Bu doğrultuda, WhatsApp’ın Android için yayınladığı 2.25.15.12 beta sürümünde dikkat çeken yeni bir özellik ortaya çıktı: mesajların özel olarak özetlenmesi.

Elon Musk, neden Mars’a gitmek istediğini anlattı

SpaceX CEO’su Elon Musk, Fox News’a verdiği röportajda Mars’ta yaşam kurma vizyonunu değerlendirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir