Brent petrolün varili 61,05 dolardan işlem görüyor

Petrol Fiyatları Yükselişte: Brent Petrol 61,05 Dolardan İşlem Görüyor

Bugün uluslararası piyasada Brent petrolün varili, 61,05 dolardan alıcı buluyor. Dün ise fiyatlar 63,03 dolara kadar yükselmiş, günü 60,88 dolar seviyesinden kapatmıştı.

Brent petrolün varil fiyatı bugün saat 09.39 itibarıyla bir önceki kapanışa göre yüzde 0,27 artarak 61,05 dolara çıktı. Aynı saatte Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 57,88 dolardan işlem görüyor.

ABD’nin ticaret müzakerelerine ilişkin olumlu gelişmeler ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) para politikası kararının ardından küresel piyasalarda yükseliş yaşanması, petrol fiyatlarının değer kazanmasına neden oldu.

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanı Scott Bessent, Çin’le tarife müzakerelerinin cumartesi günü başlayacağını açıklarken, ABD Başkanı Donald Trump ise Pekin’le yapılacak ticaret müzakereleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Çin’e uygulanan gümrük vergilerine değinen Trump, Çin’e uygulanan gümrük vergilerinin önceden düşürülmeyeceğini belirtti.

Trump, bugün için büyük ve saygın bir ülkeyle ticaret anlaşması imzalanacağını söyledi ve İngiltere’nin söz konusu ülke olabileceği iddiaları ortaya atıldı.

Fed, iki günlük Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının ardından politika faizini yüzde 4,25-4,50 aralığında sabit tuttu. Fed Başkanı Jerome Powell, faiz kararı sonrasında yapılan basın toplantısında büyük tarife artışlarının enflasyon ve işsizlikte artışa neden olabileceği uyarısında bulundu.

Powell, tarifelerin enflasyon beklentilerinde artışa neden olduğunu belirtirken, uzun vadeli enflasyon beklentilerinin yüzde 2’lik hedefle uyumlu olduğunu ifade etti. Kısa vadeli enflasyon beklentilerinin ise arttığına işaret etti.

Petrol fiyatlarındaki artış, ABD ekonomisinde görülen yavaşlama sinyalleriyle sınırlanmasına rağmen, ABD’nin petrol tüketimine dair endişeler küresel piyasalarda stokların artmasına neden oluyor.

Ayrıca, ABD Enerji Enformasyon İdaresi’nin “Mayıs 2025 Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporu”na göre, OPEC+’ın üretim artışı kararı ve OPEC dışı ülkelerdeki üretim artışı küresel stokların yükselmesine yol açtı. Bu durumun petrol fiyatları üzerinde baskı oluşturması bekleniyor.

Brent petrolde teknik olarak 63,54 doların direnç, 59,35 doların ise destek olarak izlenebileceği belirtiliyor. (AA)

Related Posts

MESAM’dan dikkat çeken açıklama: Düğünde çalan müziğe telif hakkı cezası yolda!

MESAM, müzik kullanılan işletmelere yönelik telif uygulamasında yeni bir döneme girildiğini duyurdu. Düğün salonları, kuaförler ve restoranlar da denetime dahil edilecek. Yapılan açıklamada amaçlarının sanatçıların haklarını korumak olduğu vurgulandı.

Temmuzda yapılacak maaş zammı netleşiyor: Emekliler ve memurlar ne kadar zam alacak?

Maaş farkları için ilk veriler açıklanırken, enflasyon oranları üzerinden yapılan tahminler, emeklilerin ve memurların alacağı zam miktarını belirleyecek. Haziran ayındaki verilerle birlikte zammın kesinleşmesi bekleniyor.

Teknoloji devi 10 bin kişiyi işten çıkaracak

Teknoliji devi Panasonic Holdings, Japonya’daki çalışanları da dahil olmak üzere 10 bin kişiyi işten çıkaracağını bildirdi.

Espressolab’den boykot çağrısına dava: Sosyal medyada tepki yağıyor!

CHP’nin mitinglerinde hedef gösterilen kahve zinciri, sosyal medyada yapılan boykot çağrılarına karşı dava süreci başlattı. Tepkilerin odağındaki markaya karşı açılan tazminat davaları kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Sosyal medya kullanıcıları yaşanan gelişmeleri hesaplarından duyurdu.

6 yıl bakanlık yaptı, ‘Koca’ sektörün kralı oldu!

AKP ile zenginleşenler uzun süre ülke gündeminde yer almış ve özellikle muhalefetin tepkisini çekmişlerdi. İktidarın çevresini zenginleştirdiği, Eski Bakan Fahrettin Koca’nın sahibi olduğu Medipol Grubu’ın yaptığı hastanelerle bir kez daha ortaya …

Hindistan’da Türkiye’yi şok edecek karar: Ermenistan havaya uçacak

Hindistan ve Pakistan arasında artan gerilimin ve yaşanan çatışmaların ışığında Hindistan’da Türkiye ve Azerbaycan’ın boykot edilmesi çağrıları yükseliyor. Aynı zamanda alternatif olarak Ermenistan ve Yunanistan markalarına destek verilmesi şeklinde …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir