Deprem bölgesinin yeniden imarı için İslam Kalkınma Bankasından 200 milyon euroluk finansman

Kahramanmaraş Depremi Sonrası Bölge Yeniden İnşa Ediliyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden geçen süre zarfında, afetten etkilenen bölgelere yönelik yurt dışından finansman sağlanmaya devam ediyor. Bölgenin yeniden inşası için uluslararası kuruluşlardan uygun koşullu dış finansman temin ediliyor.

İKB’den depremzedeler için 150 milyon avro, İller Bankası tarafından ise kent içi ulaşım projelerine 50 milyon avro finansman sağlandı. Böylece, bölgenin yeniden yapılanması için toplamda 200 milyon avro tutarında destek oluşturulmuş oldu.

Bununla birlikte, 2025 yılında bölgeye yönlendirilen dış finansman kaynaklarıyla kamu sektörüne yaklaşık 3,2 milyar dolarlık finansman temin edildi. Toplamda ise uluslararası kuruluşlardan bölgeye sağlanan kamu sektörü finansmanı 6,7 milyar dolara ulaştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Yeniden İmar Çalışmaları Devam Ediyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede yoğun bir şekilde yeniden inşa çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “Afetin bölge ekonomisi üzerindeki olumsuz etkilerini azaltacak ve ekonomik toparlanmayı hızlandıracak çalışmalara önem veriyoruz. Bu kapsamda, uluslararası kuruluşlarla işbirliğimiz güçlü şekilde sürdürülüyor. Deprem bölgesinin yaralarının sarılması ve bölgenin eski günlerine dönmesi için uygun koşullu ve uzun vadeli dış kaynakları devreye almaya devam edeceğiz. Türkiye’nin makro ekonomik ve finansal verileri ile risk primindeki olumlu gelişmelerin dış kaynak teminindeki koşulları daha da iyileştirmesini bekliyoruz. Deprem bölgesi için sağlanacak finansmanın yıl sonuna kadar daha da artmasını öngörüyoruz.” dedi.

Related Posts

80 yıllık gözlük devi resmen iflas etti

Almanya’da 1945 yılından itibaren faaliyet gösteren gözlük tedarikçisi resmen iflas bayrağını çekti.

Bakan Bolat ihracat rakamlarını açıkladı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, dış ticaret verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

UTTS’de son gün: TTB takmayanlara140 bin liraya kadar ceza

UTTS’de son gün: TTB takmayanlara140 bin liraya kadar ceza

Siirt Üniversitesi rektöründen ‘kamuda tasarruf’ tedbiri: Kırık parke değişimine 193 bin 500 TL!

Siirt Üniversitesi’nde rektörlük döneminde yapılan yüksek maliyetli bakım-onarım harcamaları ve tartışmalı ihale süreçleri gündeme geldi. Üniversite yönetiminin açıklama yapmaması eleştirilirken, benzer sorunlar Munzur Üniversitesi’nde de yaşanıyor. Akademik kadroda alan dışı görevlendirmeler tepki çekiyor.

Şimşek ‘belirsizliklerin etkisi geçici’ dedi ama enflasyon kalıcı: Kaç yıl oldu tek haneli göremedik!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Haliç Kongre Merkezi’nde bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması’nda konuştu. Erdoğan’ın tarım destek paketini açıkladığı buluşmada konuşan Şimşek, gıda arz güvenliğinin kendilerinin …

Türkiye’de üretimden yapılan sanayi ürünleri satışı 18,8 trilyon lira oldu

Türkiye’de 2024’te 1 milyon 169 bin 17 otomobil, 9 milyon 392 bin 251 ev tipi buzdolabı ve dondurucu üretildi, girişimlerin ürettikleri ürünlerden yaptıkları satış, toplamda 18 trilyon 800 milyar 473 milyon lirayı buldu.