Apple’dan yeni iPad modelleri için Pil Sağlığı özelliği!

Geçtiğimiz hafta Apple, altıncı nesil yeni iPad modellerini ve iPad aksesuarlarını tanıttığı Let Loose adı verilen bir etkinlik düzenledi. Birçok özellik ile tanıtılan başlıca cihazlar ise M2 iPad Air ve M4 iPad Pro modelleriydi. Şimdi de Apple, yeni iPadOS 17.5 güncellemesi ile uzun zamandır iPhone’lar için kullanılan bir özelliği yeni tabletler için yayınladı. İşte iPad Air ve iPad Pro Pil Sağlığı özelliği…

Pil Sağlığı menüsünde iPad’ler için maksimum şarj seçeneği eklendi

Sonunda teknoloji devi, uzun zamandır beklenen ve halihazırda iPhone’larda kullanılan bir özelliği iPad’ler için de yayınladı. Pil Sağlığı menüsü artık ve yalnızca en yeni tabletlerde kullanılabilecek. iPad modelleri için ilk defa duyurulan Pil Sağlığı menüsü sayesinde kullanıcılar üçüncü parti uygulama kullanmak zorunda kalmayacak.

Ayrıca iPhone 15 serisinde olduğu gibi iPad’lerde de maksimum pil kapasitesi eklendi. Yani M2 iPad Air ve M4 Pro kullanıcıları yalnızca Pil Sağlığı’nı görmekle kalmayıp, bir de yüzde 80 şarj seçeneğini kullanabilecek. Pil ömrünü uzatan bu özellik sayesinde iPad, yüzde 80 şarj olduğunda otomatik olarak şarj almayı durduracak.

Fakat yeni özellik ne kadar kullanışlı olsa da, yalnızca yeni M2 Air ve M4 Pro’lar için yayınlandı. Bu özelliklerin hiçbiri önceki modeller için yayınlanmadı. Eski iPad kullanıcıları, en güncel iPadOS 17.5 güncellemesini indirseler bile, Pil Sağlığı menüsü için üçüncü parti uygulama kullanmak zorunda kalacak.

İşte yeni M2 iPad Air ve M4 iPad Pro özellikleri:

Özellik M4 iPad Pro (2024) M2 iPad Air (2024)
Ekran Boyutu 11 inç / 13 inç 11 inç / 13 inç
Ekran Türü Ultra Retina XDR OLED / 264ppi / 120Hz / 1600 nit LCD Liquid Retina / 60Hz
İşlemci Apple M4 çip Apple M2
Bellek 8GB RAM, 16GB RAM 8GB RAM
Depolama Seçenekleri 256GB, 512GB, 1TB, 2TB 128GB, 256GB, 512GB, 1TB
Arka Kamera 12MP geniş açılı kamera, f/1.8 12MP
Ön Kamera 12MP ultra geniş açılı kamera, f/2.4 12MP
Bağlantı WiFi 6E, Bluetooth 5.3, 5G, Thunderbolt/USB 4 USB-C, Bluetooth 5.3, Wi-Fi 6E
İşletim Sistemi iPadOS 17 iPadOS 17

Bu özelliği bir yazılım güncellemesi ile tüm cihazlara getirebilecek Apple, iddialara göre en yeni cihazlar için özel olarak sunmaya devam edecek. Peki ya siz iPad Pil Sağlığı özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Apple, bu özelliği eski versiyonlara da getirmeli mi? Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx