Aşırı sıcak günlerde geceleri de su içmek gerekebilir

İklim Değişikliği ve Sağlık Uzmanından Su Tüketimi Uyarıları

Prof. Dr. Kiraz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iklim değişikliğiyle birlikte tüketim alışkanlıklarının da değiştiğini vurguladı. Sıcak ve soğuk hava dalgalarının sadece tabiatı değil, insanları da etkilediğini belirten Kiraz, bu konuda dikkatli olunması gerektiğini ifade etti. Türkiye’de sıcaklık ve nemin artmasıyla tropikal gecelerin uzun süreliğine görülmeye başladığını söyleyen Kiraz, şunları dile getirdi:

“Nem ve sıcaklığın arttığı uzun süreli güneş ışığı olan gecelerde su tüketimi önemlidir. Bu nedenle yatak odanızda su bulundurun. İklim değişikliğinin etkisiyle böbrek sağlığı sorunlarının genç yaşlarda baş gösterebileceğini unutmayın. Bu sebeple, düzenli olarak böbrek sağlığı testlerinizi yaptırın. Eğer böbrek fonksiyonlarınızda bir düşüş fark ederseniz, beslenme ve su tüketiminizi gözden geçirin.”

Dünya Sağlık Örgütü’nün iklim değişikliği konusundaki uyarılarına dikkat çeken Kiraz, gelecek yıllarda yaşlı ölüm oranlarında artış olabileceğini belirtti.

Kiraz, aşırı sıcaklar, soğuklar, hava olayları ve kalitesiz su tüketiminin böbrek hastalıklarına yol açabileceğini vurgulayarak, kendi araştırmalarını bu konu üzerine yoğunlaştıracağını söyledi.

Su tüketiminin öneminin altını çizen Kiraz, şunları ekledi:

“Böbrek fonksiyonlarınızı kontrol ettirin ve temel böbrek fonksiyon değerlerinizi öğrenin. Bu testleri düzenli aralıklarla yaptırın. Doktorunuz beslenme ve su diyeti önerilerinde bulunursa, bu önerilere uyun. İklim değişikliği ani etkilerle karşımıza çıkabilir. Sağlığınızı korumak için dikkatli olun.”

“Yeryüzü sularından yer altı sularına doğru geçiş yapıyoruz”

Kiraz, su tüketiminin azalmasıyla ilgili uyarılarda bulunarak, dip sularının kirliliği nedeniyle kuyu veya tulumba suyunun dikkatli tüketilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, şu önemli noktalara dikkat çekti:

“Su kaynaklarının durumu değişebilir. Suların içeriği ve tadı farklılık gösterebilir. Eskiden içtiğiniz suyu kaynatmadan tüketmeyin. Eğer kaynatmanın yeterli olmadığını düşünüyorsanız, suyu bir laboratuvara analiz ettirin. Dezenfeksiyon için klor kullanımını ihmal etmeyin. İklim değişikliği nedeniyle su kaynaklarımız azalıyor. Su tüketimi konusunda dikkatli olun.”

Related Posts

Afyon Devlet Hastanesi’ne Operasyon!

Afyon Devlet Hastanesi’nde aralarında hemşire ve idari personelin de bulunduğu 50 çalışan, narkotik içerikli ilaçları yasa dışı yollarla uyuşturucu olarak satmak ve hastane içinde tefecilik faaliyeti yürütmek suçlamalarıyla gözaltına alındığı bildirildi. 

Türk kahvesi içen herkes bu hataya düşüyor!

Türk kahvesi, sadece bir içecek değil; sohbetlerin, misafirperverliğin ve geleneklerin ta kendisi. Ancak uzmanlar, pek çok kişinin bu keyifli alışkanlık sırasında farkında olmadan büyük bir hataya düştüğünü belirtiyor. Üstelik bu hata, uzun vadede sağlığınızı olumsuz etkileyebilir!

Yaz aylarında vücut ısısındaki ani yükseliş ölümcül olabilir

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Esra Demir, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalıkları olan bireylerin güneş çarpmalarına karşı risk altında olduğunu ve vücut ısısının ani ve kontrolsüz şekilde yükselmesinin ölümcül sonuçlara yol açabileceğini belirtti.

Her gün bir elma yemek sağlığımız için gerçekten faydalı mı?

“Her gün bir elma doktoru uzak tutar” sözü ne kadar doğru? Elmalar; lif, polifenol ve antioksidan bakımından zengin yapısıyla kalp hastalığından diyabete kadar birçok rahatsızlığa karşı koruma sağlayabiliyor. Ancak tek başına elma yemek, sizi doktordan ya da ilaçlardan tamamen uzak tutmaya yetmiyor.

MHRS’de tepki çeken uygulama kaldırıldı

Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu, girişimleri ve kamuoyunun tepkisi sonrasında Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ndeki “evli/evli olmayan” ayrımının kaldırıldığını duyurdu.

Doç. Dr. Cantürk: Varis, tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor

Doç. Dr. Cantürk: Varis, tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor