Fırsatçılara dev ceza: 1.5 milyar TL

Fahiş Fiyat Artışı Yapan İşletmelere Yönelik Ticaret Bakanlığı Denetimleri Devam Ediyor

Ticaret Bakanlığı, İstanbul’da meydana gelen depremin ardından deprem çantası, ilk yardım çantası ve deprem çadırı gibi ürünlerde fahiş fiyat artışı yapan 236 işletmeyi tespit etti. Toplamda 1079 üründe usulsüz fiyat artışı belirlendi. Ticaret Bakanlığı, her bir ürün için Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından 1 milyon 439 bin 300 TL’ye kadar idari para cezası uygulanabileceğini duyurdu. Hedef, toplamda 1.5 milyar liraya ulaşabilecek ceza miktarıyla endişe duyan vatandaşlara caydırıcı bir mesaj vermek.

İlanlar İzleniyor

Bakanlık, deprem sonrası fiyat hareketlerini anlık olarak takip ediyor. Satılık ve kiralık emlak ilanlarında fiyat artışı yapanlara toplamda 14.5 milyon lira ceza kesildi ve ilanlar dikkatle incelenmeye devam ediliyor.

Üst Sınır 1.4 Milyon TL

Bakanlık, özellikle ilk yardım çantası ve deprem çadırlarındaki fiyat artışlarını gözlem altına aldı. İstanbul, Ankara ve İzmir il müdürlükleri tarafından denetimler gerçekleştirilirken, elektronik pazar yerlerindeki deprem ihtiyaç malzemeleri satıcıları da inceleniyor. Online platformlardaki deprem ürünleri satan işletmelerin faaliyetlerine ilişkin detaylı incelemeler devam ediyor.

Bakanlık, fahiş fiyat artışı yapan 236 işletmeyi ve 1079 ürünü tespit etti. Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, her bir ürün için 1 milyon 439 bin 300 TL’ye kadar idari para cezası uygulayabilecek. Bakanlık, adil bir piyasa düzeni sağlamak için kararlılıkla mücadele edildiğini vurgularken, afet durumlarında vatandaşları mağdur etmeye çalışanların denetim altında olacağını belirtiyor.

Related Posts

Bakan Göktaş: Yaşlı Destek Programı ile 64 milyon 333 bin TL destek sağladık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Yaşlı Destek Programı (YADES) ile hizmete ihtiyaç duyan yaşlılara yaşadıkları mekanlarda gerekli bakım ve destekleri sunduklarını belirterek, “YADES programı ile bugüne kadar toplam 64 milyon 333 bin lira finansman desteği sağladık. 28 ilimizde 91 farklı proje ile 101 bin 591 hanede 153 bin 98 yaşlımıza ulaştık” dedi.

Fethi Gürer: ‘Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması. Çiftçilerin üretim tercihlerine baktığımızda, yüzde 74’ü alıştığı ürünü, yüzde 30’u ise satışı hızlı olan ürünü ekiyor. Yüzde 30’u da daha iyi kazanacağını düşündüğü ürünün ekimine yöneliyor. Su sorunu ve olası riskleri dikkate alan ise sınırlı üretici var” dedi.

Fed finansal istikrara yönelik en büyük riski açıkladı!

ABD Merkez Bankası finansal istikrara yönelik en büyük riski açıkladı. Finansal İstikrar Raporu’nda politika belirsizliklerine ve ABD’nin borcuna da dikkat çekildi.

Konya’da don felaketi: Kiraz ve meyve bahçeleri büyük zarar gördü

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Konya Akşehir’de don nedeniyle meyve ağaçlarında yüzde 90’a varan zarar meydana geldiğini belirterek, üreticinin desteklenmesi çağrısında bulundu. Özellikle badem, ceviz, kayısı ve kiraz bahçeleri ağır hasar aldı.

Bodrum’da site aidatları tavan yaptı: Aylık 120 bin lira ödüyorlar!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Bodrum Temsilcisi Sevil Ece Gümüş Kapar, Muğla’nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum’da sitelerdeki aidat fiyatlarının 500 liradan başlayıp, 120 bin liraya kadar çıktığını söyledi. Kapar, “Bunların içerisinde havuz, özel plaj, güvenlik, spa merkezleri, kişiye özel bahçıvan, teknik servis, akıllı ev sistemleriyle entegre edilmiş bir aidat düzeni var”

Küresel ticaret finansal istikrara yönelik risklerin başında geliyor

ABD Merkez Bankası (Fed), küresel ticaret, politika belirsizliği ve ABD’nin borcunun sürdürülebilirliğinin, finansal istikrara yönelik en önemli riskler olarak görüldüğünü bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir