TESK Başkanı Palandöken’den araç muayenesi ve kredi kartı isyanı

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı: Araç Muayene Ücretlerindeki Kredi Kartı Komisyonları Kabul Edilemez

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Palandöken, araç muayenelerine ve kredi kartı tahsilat ücretlerine ilişkin bir açıklama yaptı.

“KREDİ KARTI TAHSİLAT FARKI KABUL EDİLEMEZ”

Palandöken, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ülkemizde trafiğe kayıtlı yaklaşık 32 milyon araçtan 10 milyondan fazlasının ticari araçlardan oluştuğunu belirterek şunları kaydetti:

“Ulaşım sektöründeki taksi, kamyon, otobüs gibi ticari araçların ilk bir yıldan sonra her yıl araçlarını muayene ettirme yükümlülüğü var. Her yıl artan araç muayenesi hem ulaştırma sektöründeki esnafımızı hem de araç muayenesi gelen tüm vatandaşları zorluyor. Üstelik daha önce de vurgulamamıza rağmen kredi kartı ile ödenen araç muayene ücretlerinden ortalama 150-200 TL komisyon farkı alınıyor.”

“YASAL OLMAYAN HAKSIZ KAZANÇ”

Alınan bu komisyon ücretine tepki gösteren Palandöken şunları dile getirdi:

“Yasal olmayan bu haksız kazanç vatandaşa ekstra külfetten başka bir şey değil. Bugün bir bakkaldan ekmek, beyaz eşya mağazasından buzdolabı veya giyim mağazasından elbise alındığı zaman kimse komisyon almıyor. Çünkü kredi kartı uygulaması kaldırılırsa ticari hayat son bulur.”

“ADİL BİR HİZMET ANLAYIŞI YOK”

Palandöken’in paylaştığı verilere göre 2025’e ait araç muayene ücretleri şu şekildedir:

  • Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Römork için 2.620,80 TL,
  • Otobüs, Kamyon, Çekici ve Tankerler için 3.543,60 TL,
  • Römorklu, Römorksuz Traktör, Motosiklet ve Motorlu Bisikletler için 1.334,40 TL.

Bir gün gecikmesi halinde araç sahiplerinden yüzde 5 gecikme bedeli alındığını da belirten Palandöken, bu durumu şöyle değerlendirdi:

Herkesin rahatça ulaşabileceği ve haksız komisyon farkları olmayan bir hizmet anlayışının olması gerektiğini belirten Palandöken, sektörde adaletli bir düzenlemenin hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Related Posts

UTTS’de son gün: TTB takmayanlara140 bin liraya kadar ceza

UTTS’de son gün: TTB takmayanlara140 bin liraya kadar ceza

Siirt Üniversitesi rektöründen ‘kamuda tasarruf’ tedbiri: Kırık parke değişimine 193 bin 500 TL!

Siirt Üniversitesi’nde rektörlük döneminde yapılan yüksek maliyetli bakım-onarım harcamaları ve tartışmalı ihale süreçleri gündeme geldi. Üniversite yönetiminin açıklama yapmaması eleştirilirken, benzer sorunlar Munzur Üniversitesi’nde de yaşanıyor. Akademik kadroda alan dışı görevlendirmeler tepki çekiyor.

Şimşek ‘belirsizliklerin etkisi geçici’ dedi ama enflasyon kalıcı: Kaç yıl oldu tek haneli göremedik!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Haliç Kongre Merkezi’nde bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması’nda konuştu. Erdoğan’ın tarım destek paketini açıkladığı buluşmada konuşan Şimşek, gıda arz güvenliğinin kendilerinin …

Türkiye’de üretimden yapılan sanayi ürünleri satışı 18,8 trilyon lira oldu

Türkiye’de 2024’te 1 milyon 169 bin 17 otomobil, 9 milyon 392 bin 251 ev tipi buzdolabı ve dondurucu üretildi, girişimlerin ürettikleri ürünlerden yaptıkları satış, toplamda 18 trilyon 800 milyar 473 milyon lirayı buldu.

En düşük emekli maaşı için çalışmalar başladı: Masadaki en güçlü rakam ortaya çıktı

En düşük emekli maaşı için temmuz öncesi zam çalışmaları başladı. Enflasyon oranına göre maaşlar 16 bin 900 TL’ye çıkabilirken, yüzde 30 zam senaryosu 18 bin 810 TL’yi işaret ediyor. Bağ-Kur’lulara erken emeklilik, kamu işçisine yeni zam teklifi de gündemde.

Alım-satım yapacaklar dikkat! Altın fiyatları fena düştü

İsrail ile İran arasında başlayan ve ABD’nin de dahil olduğu çatışmalar piyasayı etkiliyor. Geçen hafta saldırılarla yükselişe geçen altında dalgalı bir seyir hakim. Yeni haftanın ilk saatlerinde en çok araştırılan sorular arasında “Gram altın fiyatı …