YouTube Premium Aboneleri Yeni Masaüstü Arayüzünü Deneyimleyebiliyor

YouTube kısa bir süre önce, yeşil ekran arka planları için özel görüntüler ve videolar oluşturmaya yarayan “Dream Screen” adlı yeni bir yapay zeka üretme özelliğini test ediyordu. Ayrıca popüler yayın platformu son zamanlarda içerik oluşturucuların 30 saniyelik müzikler oluşturmasına olanak tanıyan farklı bir özelliği de test ediyor.

Şirket şimdilerde ise ilk kez Nisan ayında ortaya çıkan yeni bir video oynatma arayüzü üzerinde çalışıyor. Bu arayüz ilk ortaya çıktığı dönemde birkaç kullanıcı deneme fırsatı buldu. Ancak yeni arayüz konusunda kullanıcılardan oldukça olumsuz geri bildirimler geldi. Bu geri bildirimler doğrultusunda şirket bir süreliğine yeni arayüzü kullanımdan kaldırdı.

Şimdi ise YouTube, Premium üyeleri için yeni arayüz tasarımını denemelerini ve geri bildirim sağlamalarını istiyor. Şirket tasarladığı bu yeni arayüzün, gelişmiş görüntüleme deneyimi getirdiğini ve ilgili içeriği bulmayı kolaylaştırdığını söylüyor.

YouTube Premium abonesiyseniz ve henüz yeni arayüzle karşılaşmadıysanız, yeni arayüzü deneyimlemek için bir bildirim görmelisiniz. Bu sayede hesap ayarlarınıza giderek yeni arayüzü etkinleştirebilir, dilerseniz de kapatabilirsiniz.

Şirket kullanıma sunmayı planladığı bu yeni arayüzün ne zaman genel kullanıma açılacağıyla ilgili bir bilgi sağlamadı. Ancak testlerin ortalama olarak 1 Temmuz’a kadar devam edeceği söyleniyor. Muhtemel olarak gelecek geri bildirimlerle yeni arayüze geçip geçmeme kararı belli olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx